Hoe staat de arbeidsmarkt in Tilburg ervoor?

De arbeidsmarkt verandert regelmatig en is van vele zaken afhankelijk. Zo ook in de omgeving van Tilburg. Maar hoe staan we er op dit moment voor en waar liggen de kansen voor werkzoekenden op dit moment? We schetsen in dit artikel de situatie van de arbeidsmarkt in Tilburg en omgeving voor je. Lees hier waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen.

Toename in werkgelegenheid

De economie is al weer enige tijd in opkomst en dat merk je ook op de arbeidsmarkt. Zo daalt de werkeloosheid in heel Nederland en dat geldt ook voor de regio Tilburg. De banengroei is in Midden-Brabant zelfs bovengemiddeld ten opzichte van veel andere delen van het land. Hierdoor zijn er steeds meer banen beschikbaar en ontstaat er een krapte op de arbeidsmarkt. Voor veel bedrijven wordt het daarom steeds moeilijker goed gekwalificeerd personeel te vinden, met name in sectoren als techniek, ICT en de bouw. Werkzoekenden in deze sectoren hebben dan ook een goede positie op de arbeidsmarkt. De verwachting is dat dit de komende jaren alleen verder doorzet.

Transport en logistiek aantrekkelijk voor laagopgeleiden

Voor laagopgeleiden is de arbeidsmarkt op dit moment heel wisselend, afhankelijk van de sector waar ze in zitten. Toch zijn er genoeg kansen om werk te vinden. Zo zie je dat er met name in de transport en logistiek veel werk te vinden is. Dit is ook te zien aan de vacatures in de omgeving van Tilburg. Van vrachtwagen- tot heftruckchauffeur, er is steeds meer vraag naar en de vacatures blijven ook steeds langer staan. Dankzij de vele grootschalige distributiecentra in Midden-Brabant is deze sector erg in trek. Daardoor komen er steeds meer bedrijven bij die op zoek zijn naar werknemers. Daarnaast bieden ook de sectoren zorg & welzijn, leisure en techniek veel mogelijkheden in Tilburg en omgeving.

arbeidsmarkt tilburg

Logistieke sector groeit door technologische ontwikkeling

De opkomst van de techniek en de automatisering van processen heeft een grote invloed op de arbeidsmarkt. Bepaalde onderdelen van functies of zelfs hele beroepen verdwijnen door de steeds verder ontwikkelende technieken. Zo worden administratief medewerkers, boekhouders en assemblage-medewerkers steeds meer overbodig doordat de techniek het werk uit handen neemt. De opkomst van techniek heeft echter ook voordelen voor bepaalde sectoren. Zo levert de technologische ontwikkeling veel extra banen op binnen de logistiek. Doordat er tegenwoordig vooral online wordt gekocht zijn er steeds meer magazijnmedewerkers en koeriers nodig. De logistieke sector profiteert dan ook van deze ontwikkeling waardoor hier veel kansen liggen voor werkzoekenden.

Hulp bij het vinden van jouw plek op de arbeidsmarkt

Ondanks dat er in de transport en logistiek meer banen zijn te vinden is het soms lastig om de juiste vacature er tussenuit te halen. Daarom helpen wij van Workfix graag met het vinden van een passende baan als uitzendkracht. De flexibiliteit van de arbeidsmarkt is in je voordeel en zoals je ziet zijn er voldoende kansen op de arbeidsmarkt. Klaar om jouw ideale baan te vinden? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen jou met het zoeken naar die ene perfecte vacature.